понеделник, 13 декември 2010 г.

Хайде на екскурзия

Дааа, всички си мечтаем да посетим чужди страни, да видим непознати неща. Интересно ни е как живеят хората по света. И ние неколкократно се решавахме да попътуваме извън България. Венеция, Истамбул, Румъния...
И колкото и странно да изглежда, най-хубаво беше преживяването в съседна Румъния. Пътя не е така дълъг и изморителен. При останалите дестинации пристигаш на място недоспал, недоял и с подути крака. Екскурзоводите бързат да покажат колкото се може повече забележителности- нали уж затова си плащаш, а на теб само ти мислиш само за храна и легло.Излишно е да казвам, че съседите ни имат и какво да покажат. Замъците им не отстъпват нито по красота, нито по уникалност.



Карпатите са не отстъпват по красота на родните ни планини.



А всеизвестния граф Дракула прави пътуването още по-интригуващо.




Букурещ има също какво да покаже.


А ако все още не сте виждали кости на динозавър- природонаучния музей на Букурещ ви очаква.

Хубаво е при съседите. Уверете се. Няма да съжалявате!

неделя, 12 декември 2010 г.

Увеселителни и аквапаркове

Аквапарковете са едни от най-красивите места за забавление.Те са любимо място на малки и големи. Със съпруга ми сме посетили доста от тези "острови на веселието" и всеки от тях имаше свои предимства и недостатъци.

Например в Приморско водата течеше доста бавно. В Несебър чужденците бяха обсебили парка и нямаше нито свободни дюшеци, нито шезлонги.Въпреки всичко приключението си заслужава!

За съжаление единственото подобно "сухоземно" съоръжение- Sofia Land, беше затворено. Причините са неизвестни на обикновенните хора, но каквито и да са, е жалко, защото от това губят най-много нашите деца!